Biljard

Hos oss på Bowlhouse kan du spela biljard i Värnamo. Våra biljardbord är av tävlingsklass och vi har den senaste utrustningen, för att ge dig en så bra biljardupplevelse som möjligt. Fördelen med den bästa utrustningen är att det blir lättare att spela, oavsett om du har erfarenhet eller är nybörjare. 

 

I anslutning till vår biljard ligger restaurangen där ni kan äta innan eller efter spelet, och såklart vår bar för att göra spelet roligare.

 

Biljard priser:

Biljard tis-tors – 200 kr/timme – Max 4 pers/bord

Biljard fre-lör – 250 kr/timme – Max 4 pers/bord

Pilkastning tis-tors – 100 kr/timme – Max 4 pers/tavla

Pilkastning fre-lör – 150 kr/timme – Max 4 pers/tavla

Hur spelar man biljard?

Det går ut på att skjuta den vita kulan på andra kulor för att de ska åka ned i hålen som är utplacerade på biljardbordets kanter. En av er måste spränga triangeln av biljardkulor med den helvita kulan. Ni spelar varannan gång, utom om du får i en kula, då får du spela en gång till. Personen som får i en kula först får färgen på kulan, dessa benämns som hel eller halv. 

 

Spelet går sedan ut gå att få i samtliga kulor i din “färg”. Ingen av er får skjuta i den svarta kulan med siffran 8 på. Då förlorar man. Kula 8 ska skjutas i när alla andra kulor i din färg är inskjutna. När du sedan lyckas skjuta ned kula 8 har du vunnit. 

 

Om den vita kulan råkar skjutas ned i ett hål får din motståndare placera den var helst hen vill och ta upp en av dina nedskjutna bollar och placera i mitten på bordet. 

 

Vill ni spela med lite svårare biljardregler kan ni följa fler regler. Då måste personen vars tur det är säga innan stöten vilken kula som ska träffas och skjutas ned i vilket hål, för att den ska räknas. När kula 8 sedan ska skjutas i måste du träffa hålet mittemot det hål du skjöt i din sista boll i. Det innebär att om du placerade din sista boll i mitten på högersidan, så måste den svarta kulan placeras i mitten på vänstersidan.

 

Bowl House är en nyöppnad mötesplats i Värnamo där vi serverar förstklassig mat och erbjuder bowling, shuffleboard och biljard i gott sällskap!

Kontakta oss

Adress: Storgatsbacken 16C

331 30  Värnamo

Telefon: 0728 985740

E-post: boka@bowlhouse.se

Öppettider:

Pga. rådande restriktioner har vi öppet:

Torsdag – lördag: 17.00-23.00

Följ oss på sociala medier