Spel och aktiviteter

Bowling

Är du sugen på att spela bowling i Värnamo så har du kommit rätt!

Hos oss hittar du sex banor av högklassig kvalitet. På helgerna är det discobowling i hallen för dig som vill spela bowling till härlig musik och blinkande discolampor. Givetvis finns baren till ditt förfogande för köp av dricka och drinkar, tilltugg och mat.

Alla kan spela bowling och det är en rolig aktivitet för alla. Det passar familjen, dejten och kompisgänget. Oavsett om du aldrig har spelat bowling eller har en del erfarenhet är det ofta lyckat med en kamp om vinsten och glädje. 

 

Välkommen till Värnamo för bowling på Bowlhouse!

 

Bowling priser:

 • Bowling tis-tors till 18:00 – 200 kr/timme – Max 4 pers/bana
 • Bowling tis-tors från 18:00 – 250 kr/timme – Max 4 pers/bana
 • Bowling fre-lör från 18:00-21:00 – 300 kr/timme – Max 4 pers/bana
 • Discobowling från 21:00 – 350 kr/timme – Max 4 pers/bana

 

Hur spelar man bowling?

För dig som är helt ny på det här med bowling kan det vara skönt att veta hur man spelar. Det är en professionell sport, men passar alla som bara vill hitta på en rolig aktivitet. 

Du får alltid låna bowlingskor och därefter behöver du hitta ett bowlingklot som är lagom tungt för dig och där hålen passar dina fingrar. Hålen är placerade som en liten triangel och din tumme, ditt långfinger och ringfinger ska passa i dem. 

Målet med bowling är att få ned så många käglor som möjligt vid varje kast. Du har alltid två kast per omgång, utom sista då du får tre. Det bästa du kan göra är en strike, vilket innebär att du får ned alla käglor vid första kastet. Det nästbästa du kan göra är en spärr, vilket innebär att du får ned alla käglor vid två kast. Den personen som fått ned flest käglor när omgången är slut har vunnit.

 

Du hyr banan utifrån hur många timmar du vill spela. Eftersom spelet är tidsbegränsat gör det att du hinner olika långt på spelet och olika många omgångar.

 

Biljard

 Hos oss på Bowlhouse kan du spela biljard i Värnamo. Våra biljardbord är av tävlingsklass och vi har den senaste utrustningen, för att ge dig en så bra biljardupplevelse som möjligt. Fördelen med den bästa utrustningen är att det blir lättare att spela, oavsett om du har erfarenhet eller är nybörjare. 

 I anslutning till vår biljard ligger restaurangen där ni kan äta innan eller efter spelet, och såklart vår bar för att göra spelet roligare.

Biljard priser:

Biljard tis-tors – 200 kr/timme – Max 4 pers/bord

Biljard fre-lör – 250 kr/timme – Max 4 pers/bord

Pilkastning tis-tors – 100 kr/timme – Max 4 pers/tavla

Pilkastning fre-lör – 150 kr/timme – Max 4 pers/tavla

Biljard

Hur spelar man biljard?

Det går ut på att skjuta den vita kulan på andra kulor för att de ska åka ned i hålen som är utplacerade på biljardbordets kanter. En av er måste spränga triangeln av biljardkulor med den helvita kulan. Ni spelar varannan gång, utom om du får i en kula, då får du spela en gång till. Personen som får i en kula först får färgen på kulan, dessa benämns som hel eller halv. 

 

Spelet går sedan ut gå att få i samtliga kulor i din “färg”. Ingen av er får skjuta i den svarta kulan med siffran 8 på. Då förlorar man. Kula 8 ska skjutas i när alla andra kulor i din färg är inskjutna. När du sedan lyckas skjuta ned kula 8 har du vunnit. 

 

Om den vita kulan råkar skjutas ned i ett hål får din motståndare placera den var helst hen vill och ta upp en av dina nedskjutna bollar och placera i mitten på bordet. 

 

Vill ni spela med lite svårare biljardregler kan ni följa fler regler. Då måste personen vars tur det är säga innan stöten vilken kula som ska träffas och skjutas ned i vilket hål, för att den ska räknas. När kula 8 sedan ska skjutas i måste du träffa hålet mittemot det hål du skjöt i din sista boll i. Det innebär att om du placerade din sista boll i mitten på högersidan, så måste den svarta kulan placeras i mitten på vänstersidan.

 

Shuffleboard

Shuffleboard kom till Sverige för några år sedan och har tagit utekvällarna med storm. Det är ett socialt spel som inte kräver någon fysisk ansträngning och är roligt med familjen, dejten eller kompisarna. Shuffleboard kräver taktik och pricksäkerhet, men du kommer långt med lite flyt. 

Vi erbjuder shuffleboard i Värnamo och varför inte åka hit från Jönköping för en upplevelse i en nyrenoverad lokal, med god mat och en välsorterad bar?

 

Shuffleboard priser

Shuffleboard tis-tors – 200 kr/timme – Max 4 pers/bord
Shuffleboard fre-lör – 250 kr/timme – Max 4 pers/bord

 

Regler shuffleboard

Något många ofta blir oense om när de spelar shuffleboard är reglerna. Därför hittar du de officiella reglerna för shuffleboard här för att undvika diskussion. 

Varje spelare/lag har 4 stenar/puckar – röda eller blåa.

 • Lagen spelar varannan puck tills alla puckar är spelade i omgången. 

 • Det är inte tillåtet att spela två stenar samtidigt.

 • Båda fötterna ska vara bakom 1-poängslinjen närmast spelaren.

 • Första spelare/lag som först når 15 poäng vinner.

 • De stenar som inte når över “spärrlinjen”, markerad en bit framför 1-poängsfältet ska tas av banan.

 • Hela stenen ska vara över poänglinjen (räcker inte att den är delvis över linjen)

 • Poängfältet sträcker sig från 1-4. Laget kan få 5 poäng om pucken hänger en bit utanför banan men ligger kvar utan att ramla ned. 

 • Den eller de stenar i samma färg som hamnar längst bort närmast den bortre kanten ger poäng. Alla stenar som ligger framför den andra lagfärgen får räknas med i omgångens poäng. 

 • Spelaren/laget som vann föregående omgång startar alltid nästa omgång.

Trekamp (3-kamp)

 

Massor av roligt för både privatpersoner och företag!

Sugen på att utmana din familj, kollegor eller vänner? Hos oss kan ni köra en rolig trekamp! 

Räkna med att en trekamp tar minst 2 timmar. Kombinera trekampen med bowling, shuffleboard och biljard.

Priser för 3-kamp

Söndag – Torsdag 199:- / person
Fredag & Lördag 249:- / person

Priset gäller vid 4-6 personer/bana.

Trekampen består av 55 min bowling, 30 min shuffleboard och 30 min biljard.

Bowl House är en nyöppnad mötesplats i Värnamo där vi serverar förstklassig mat och erbjuder bowling, shuffleboard och biljard i gott sällskap!

Kontakta oss

Adress: Storgatsbacken 16C

331 30  Värnamo

Telefon: 0728 985740

E-post: boka@bowlhouse.se

Öppettider:

Onsdag-Torsdag 17:00 – Sent

Fredag              17:00-02:00

Lördag              15:00-02:00

Följ oss på sociala medier